Ik ben Belinda Bonting. Centered Riding level III instructeur, trainer/instructeur wedstrijdsport IJslandse paarden (VIT-B, FEIF level II, ORUN 4) en Franklin Method Equestrian Spine trainer.

In 1976, 10 jaar oud, kreeg ik mijn eerste paardrijles. Op maneges en als 'verzorgmeisje' heb ik daarna allerlei paarden gereden, van Welsh-A tot KWPN. Begin jaren '90 werd ik gegrepen door het karakter en de gangen van het IJslandse paard.

In 2006 kwam ik in aanraking met Centered Riding. Centered Riding betekent voor mij een vriendelijke, begrijpelijke en leuke methode om meer harmonie tussen ruiter en paard te bereiken.

Door opleidingen, lessen en cursussen te volgen blijf ik mij ontwikkelen als ruiter en als instructeur. Zo neem ik deel aan cursussen gericht op IJslandse paarden, volg ik Centered Riding updates en neem ik deel aan diverse bijscholingen vanuit de VIT en de KNHS.

In 2021 heb ik de opleiding tot Franklin Method Equestrian Spine trainer gevolgd en met succes afgerond. Deze methode is een heel waardevolle aanvulling op mijn lessen en ik wil mijzelf hier zeker verder in ontwikkelen.