Ruiter in Balans is het bedrijf van Belinda Bonting. Ik ben instructeur Centered Riding level II. Daarnaast ben ik gecertificeerd basis-trainer/instructeur IJslandse paarden.

In 1976, 10 jaar oud, kreeg ik mijn eerste paardrijles. Op maneges en als "verzorgmeisje" heb ik daarna allerlei paarden gereden, van Welsh-A tot KWPN. Begin jaren '90 werd ik gegrepen door het karakter en de gangen van het IJslandse paard. Mijn eerste IJslandse liefde, Brunka, is nu 22 jaar oud en mijn betrouwbare mede-instructeur voor beginnende en/of angstruiters. Op de foto hiernaast staat Tyri frá Ilper Skák, hij is sinds 2007 mijn rijpaard en leermeester.

Met mijn paarden heb ik veel cursussen gevolgd, vooral gericht op het rijden van IJslandse paarden. In 2006 kwam ik in aanraking met Centered Riding. Centered Riding betekent voor mij een vriendelijke, begrijpelijke en leuke methode om een betere houding én meer harmonie met mijn paard te bereiken.

Geïnspireerd door enthousiaste instructeurs, bleek ik het heel leuk te vinden om zelf les te geven. Om de hiervoor benodigde kennis op te doen, heb ik in Deurne de opleiding gevolgd tot basis-trainer/instructeur IJslandse paarden van het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden (www.nsijp.nl). Na het behalen van de verplichte wedstrijdpunten ben ik in 2011 toegetreden tot de VIT (vereniging van instructeurs/trainers IJslandse paarden). In 2009 heb ik bij Alona de opleiding gevolgd tot instructeur Centered Riding. In 2011 heb ik van de Centered Riding organisatie het level II toegekend gekregen (zie www.centeredriding.org voor informatie over de levels).

Door lessen en cursussen te volgen probeer ik mijzelf verder te ontwikkelen als ruiter en als instructeur. Zo neem ik deel aan cursussen gericht op IJslandse paarden bij onder andere Mark en Marianne Timmerman, Maaike Burggrafer en IJslandse trainers (Einar, Atli), doe ik twee keer per jaar mee aan een vierdaagse update Centered Riding (onder andere van Robin Brueckmann, Nelleke Deen, Angelika Engberg en Sue Leffler) en volg ik lessen academische rijkunst (rechtrichten) van Ylvie Fros.

Zowel het rijden als het lesgeven geeft mij enorm veel plezier. Ik hoop dit enthousiasme met u te mogen delen.

Vriendelijke groeten, Belinda Bonting